Моментът е добър за инвестиции в правилните сфери“, заяви акционерът и

...
Моментът е добър за инвестиции в правилните сфери“, заяви акционерът и
Коментари Харесай

Човекът на върха в PPF Group: България е важен пазар, на който искаме да останем

„ Моментът е добър за вложения в верните сфери “, заяви акционерът и основен изпълнителен шеф на PPF Group Ладислав Бартоничек в изявление за bTV по време на визитата си в България тази седмица. Визитата на Бартоничек, който наследи Петр Келнер, умрял при драматичен случай при започване на тази година е част от първата му районна обиколка в страни, в които PPF има медии и телеком бизнеси.

Бартоничек пое ръководството на капиталовия холдинг, придобил собственика на bTV – CME, незабавно след трагичния случай, при който мажоритарният акционер на PPF - Петр Келнер, загуби живота си в края на март тази година.

“Бяха сложни времена за всички, изключително за нас. Но продължаваме напред. Това е посоката, както постоянно до момента. Това е част от почитта, която отдаваме на Петр - PPF като организация да продължава, да развива бизнеса, да основава стойност... Първите няколко седмици, дори месеци, бяха доста тежки, само че би трябвало да кажа, че екипът на PPF ужасно доста оказа помощ за превъзмогване на сложния интервал, най-малко в бизнес отношение. Колкото до персоналните усеща – всеки би трябвало самичък да се оправя с тях ”, сподели Бартоничек в изявлението пред Светослав Иванов.

Визията на компанията за България е ясна и безапелационна. " PPF е тук, с цел да купува, да се развива и да остане. ", показа Барточек. „ Имаме вложения в телекомуникациите (б.р. Теленор). И в bTV, несъмнено. И в телекомуникационна инфраструктура, ЦЕТИН. Вероятно не е необятно известно, само че продаваме и системите на Škoda Transportation в България. Най-скорошният образец е продажбата на 30 тролейбуса на град София, с което се гордеем “, сподели Бартоничек. 

Относно медийния бизнес, цената за притежателя на bTV е в вярното съчетие сред вести и забавление. А в стратегически проект у нас като приоритет PPF вижда синергията сред телекомуникационния и медийния бизнес, стана ясно още от думите ми.

Основният пазар за холдинга е европейският.

„ Трябва да се знае, че 60% от цената, от капитала ни, е вложена в Централна и Източна Европа. От тази позиция, това е най-важният район, в който търсим развиване “, сподели той.

PPF Group купи компанията-майка на bTV - Central European Media Enterprises, през октомври предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР